Aquasan Mreža BiH
Nazad na vrh stranice

"Predstavljeni programi jačanja kapaciteta JKP/JVP u okviru međunarodnih razvojnih projekata u Jugoistočnoj Europi'"

objavljeno 18.05.2017. godine// piše: Emilija Mažar

Dana 26. 4. 2017. godine u hotelu ''Ero'' u Mostaru održana je Radionica za javna komunalna/ vodovodna preduzeća (JKP/JVP) i jedinice lokalne samouprave (JLS) s područja nadležnosti Agencije za vodno područje Jadranskog mora na temu ''Programi jačanja kapaciteta JKP/JVP u okviru međunarodnih razvojnih projekata u Jugoistočnoj Europi'' u cilju predstavljanja programa jačanja kapaciteta u oblasti upravljanja ne-prihodovanom vodom, upravljanje imovinom te upravljanje energijskom efikasnošću u JKP/JVP. Radionica za JKP/JVP je organizirana zajednički od strane Agencije za vodno područje Jadranskog mora i Aquasan mreže u BiH.

Naslov

Na radionici su učestvovali predstavnici JKP/JVP, JLS i ministarstava s područja nadležnosti Agencije za vodno područje Jadranskog mora te predstavnici Agencije za vodno područje Jadranskog mora.

Udruženje za oblasti voda i zaštitu okoliša ''Aquasan mreža u BiH'' u Mostaru je predstavilo programe jačanja kapaciteta JKP/JVP koji se nude u okviru međunarodnih razvojnih projekata u Jugoistočnoj Europi. Spomenuti programi imaju za cilj jačanja kapaciteta unutar JKP/JVP, a sve u cilju ostvarenja krajnjeg cilja poboljšanja poslovanja JKP/JVP. Učesnicima radionice pojašnjena je planirana implementacija programa jačanja kapaciteta, najvažnije vrijednosti i koristi od programa te na koji način se JKP/JVP mogu prijaviti za učešće u spomenutim programima jačanja kapaciteta. Početak implementacije navedenih programa jačanja kapaciteta u Bosni i Hercegovini od strane ''Aquasan mreže u BiH'' očekuje se u narednom periodu.