Druga radionica u okviru D-LeaP programa jačanja kapaciteta za upravljanje neprihodovanom vodom

Aquasan mreža u BiH je 21. i 22. decembra 2017. godine u Bihaću organizirala drugu dvodnevnu radionicu u okviru Programa jačanja kapaciteta za upravljanje neprihodovanom vodom koji se provodi kroz Dunavsko partnerstvo za učenje (Danube Learning Partnership, D-LeaP).


Cilj ovog Programa je razviti kapacitete javnih vodovodnih/komunalnih preduzeća (JVP/JKP) u Bosni i Hercegovini za učinkovito upravljanje neprihodovanom vodom i, na taj način, unaprediti poslovanje JVP/JKP i održivosti vodnih usluga.

Prvog dana radionice učesnici su stekli teoretska znanja o izradi akcionih planova za upravljanje neprihodovanom vodom, o tipu i načinu rada opreme za mjerenje protoka i pritiska i opreme za detekciju gubitaka. Drugog dana radionice učesnici Programa su imali priliku da na terenu usvoje praktična znanja o radu opreme za mjerenje protoka i pritiska kao i opreme za detekciju kvarova. Praktičan rad se proveo na vodovodnoj mreži kojom upravlja JP „Vodovod“ Bihać, te se ovom prilikom želimo zahvaliti predstavnicima bihaćkog vodovoda na podršci u provedbi praktičnog dijela obuke.

U ovom prvom ciklusu obuka u okviru ovog Programa učestvuju JVP/JKP iz Bihaća, Banovića, Banja Luke, Cazina, Prijedora, Novog Travnika, Istočnog Sarajeva, Sanskog Mosta, Neuma, Trebinja i Gradiške. Pored predstavnika pobrojanih JVP/JKP, radionici su prisustvovali i Rade Rusev i Dimitar Ivanov kao predstavnici D-LeaP koji pružaju podršku radu tematskih centara.

Pretraga

Najave događaja

Kalendar događaja

Poslovni bilten

Izdvojeni linkovi