Inicijalni sastanak - RCDN programi za jačanje kapaciteta u oblasti odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda


Pored postojećih proizvoda za jačanje kapaciteta u sektoru vodnih usluga, u sklopu projekta „Regionalna mreža za jačanje kapaciteta u oblasti vodosnabdijevanja i otpadnih voda (RCDN)”, razvijeni su novi programi na temu odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda koji su namijenjeni zaposlenima u javnim vodovodonim/komunalnim preduzećima i jedinicama lokalne samouprave. Prvo provođenje ovih obuka planirano je u tri zemlje,  Albaniji, Bosni i Hercegovini i Sjevernoj Makedoniji.

Shodno tome, 17.marta ove godine, održan je inicijalni sastanak na kojem je budućim trenerima i koordinatorim obuka iz asocijacija i saveza predstavljen pregled, sadržaj i kurikulumi programa. Cilj sastanka je bio pokretanje procesa prenosa razvijenih RCDN programa za jačanje kapaciteta u oblasti odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda na nacionalna udruženja i odabrne trenere. Na sastanku su predstavljeni struktura, moduli i format programa, a učesnici su se upoznali i s ciljnim grupama, metodologijom, trajanjem i sadržajem razvijenih programa  Isto tako, predstavljen je prliminarni plan provođenja specifičnih treninga za trenere koji će se planirati u skladu s epidemiološkom situacijom.

Sastanku je prisustvovalo šest nominiranih trenera Aquasan mreže u BiH, zajedno s koordinatorom obuka udruženja, a sama implementacija programa počet će sredinom mjeseca septembra 2021.godine i trajat će godinu dana.  Aquasan mreža u BiH planira pokrenuti promociju ovih programa kako bi svi oni kojima je ova obuka namijenjena na vrijeme saznali sve o sadržaju ovih programa kao i koristima koje on donosi za učesnike.

 

Pretraga

Najave događaja

Kalendar događaja

Poslovni bilten

Izdvojeni linkovi