Jačanje kompetencija uposlenika u jedinicama lokalne samouprave za usluge vodosnabdijevanja, odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda


Aquasan mreža u BiH je u sklopu RCDN projekta organizirala dvodnevni trening trenera za isporuku proizvoda za jačanja kapaciteta pod nazivom „Jačanje kompetencija zaposlenika u jedinicama lokalne samouprave za usluge vodosnabdijevanja, prikupljanja i prečišćavanja otpadnih voda“. Učesnici su bili odabrani treneri iz Saveza općina Albanije, Aquasan mreže u BiH, Zajednice opština Crne Gore, Saveza općina i gradova FBiH i Saveza opština i gradova RS.

Trening je održan 17. i 18. februara 2021. godine na Zoom online platformi, a teme su bile: organizacija i upravljanje vodnim uslugama, upravljanje ljudskim resursima, integrirano upravljanje imovinom, finansiranje vodnih usluga i upravljanje kapitalnim ulaganjima. Cilj treninga je bio da učesnici unaprijede svoje znanje o ovim temama, ali i da sami mogu učinkovito isporučiti ovaj proizvod za jačanje kapaciteta u skladu s RCDN standardima kvalitete.

S obzirom na to da je trening prvi put održan u online formatu, predstavljao je izazov i za  učesnike i za organizatore. Međutim, uz kombinaciju prezentacija i vježbi koje su pripremljene i rađene uz pomoć raznovrsnih online alata, trening je u potpunosti ispunio očekivanja. Učesnici su bili uključeni u rad i diskusije kroz čitav trening, a njihovo iskustvo, spremnost na rad i aktivnost su ovom online treningu dali novu dimenziju.

Povratne informacije učesnika su vrlo dobre, a posebno su pohvalili dinamiku treninga, stručnost trenera te prilagodbu vježbi iz f2f u online format.


Pretraga

Izdvojeni dokumenti

Najave događaja

Kalendar događaja

Poslovni bilten

Izdvojeni linkovi