Obuka „RCDN standardi kvalitete za razvoj proizvoda za jačanje kapaciteta“


Sedam predstavnika partnerskih udruženja su uspješno prošli obuku „RCDN standardi kvalitete za razvoj proizvoda za jačanje kapaciteta“. Obuka je imala cilj omogućiti predstavnicima udruženja da primijene RCDN standarde na procese izrade kroz koje prolazi proizvod za jačanje kapaciteta.

Obuka je održana 30. septembra 2020. na platformi MS teams i omogućila je sudionicima da bolje razumiju pet procesa koji osiguravaju visoku kvalitetu izrade RCDN proizvoda za jačanje kapaciteta. Obuku su održali gđa Aida Jusufhodžić, predstavnik Aquasan mreže u BiH, g. Miodrag Kolic, predstavnik NALAS-a, i g. Hari Shutoski, predstavnik GIZ ORF MMS. Treneri su kroz svoje prezentacije i diskusiju objasnili ne samo procese već i važnost standarda koji prate svaku od faza. Učesnici su imali priliku podijeliti svoja iskustva, ali i kroz pojedinačne vježbe steći nova znanja i vještine.

Isto tako, ova obuka je dodatno podsjetila učesnike na važnost njihovih uloga, u ovom slučaju u kontekstu RCDN programa jačanje kapaciteta s naglaskom na prečišćavanja otpadnih voda.

Pretraga

Najave događaja

Kalendar događaja

Poslovni bilten

Izdvojeni linkovi