Održana regionalna radionica u sklopu Srebrne faze SEEAM programa

Održana regionalna radionica u sklopu Srebrne faze SEEAM programa


Dana 20. februara 2019. godine u Beogradu je održana regionalna radionica u okviru programa „Upravljanje imovinom kroz savjetodavne usluge javnim vodovodnim / komunalnim preduzećima u Jugoistočnoj Europi“ (SEEAM).

Na radionici su prisustvovali direktori javnih vodovodnih/komunalnih preduzeća (JVP/JKP) iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Makedonije koji su isazali interes za učešće u novoj Srebrnoj fazi Programa upravljanja imovinom (u oblasti vodosnabdijevanja i odvodnje otpadnih voda). 

Uz predstavnike zainteresiranih JVP/JKP iz sve 4 zemlje koje učestvuju u Programu, radionici su prisustvovali i predstavnici partnerskih organizacija i donatora. 
Učesnici radionice su imali priliku da se upoznaju sa cjelokupnom organizacijom Programa, metodologijom implementacije, alatima i softverskim rješenjima, ulogama i odgovornostima učesnika i planom implementacije Programa upravljanja imovine.

U prethodne dvije godine implementacije Programa, JVP/JKP koja učestvuju u Programu su postigla veliki uspjeh u kreiranju registra imovine (komunalne vodne infrastrukture) te unaprjeđenju procesa upravljanja održavanjem imovine u okviru redovnog rada JVP/JKP. Na regionalnom nivou, u Programu su do sada učestvovala 52 JVP/JKP

Pretraga

Najave događaja

Kalendar događaja

Poslovni bilten

Izdvojeni linkovi