Online seminar/obuka - Integrirano upravljanje javnom komunalnom infrastrukturom


Aquasan mreža u BiH je u sklopu RCDN projekta, 18. i 19. marta ove godine, organizirala dvodnevni seminar/obuku na temu  Integrirano upravljanje javnom komunalnom infrastrukturom.  Učesnici su bili predstavnici entitetskih agencija za vode, šefovi službi jedinica lokalne samouprave (JLS) nadležnih za oblast komunalnih djelatnosti, generalni i izvršnim direktori javnih vodovodnih/komunalnih preduzeća (JKP/JVP) te predsjednici komisija za popis i identifikaciju neuknjiženih stalnih sredstava iz JLS.

Više od 40 učesnika prvog dana seminara/obuke imali su priliku da se upoznaju s institucionalnim, pravnim, tehničkim i ekonomsko-finansijskim aspektima integriranog upravljanja komunalnom infrastrukturom u svrhu boljeg razumijevanja osnovnih principa i procedura integriranog upravljanja imovinom na nivou jedinice lokalne samouprave (JLS). Teme drugog dana seminara/ obuke bile su usredotočene na tehnički i ekonomsko – finansijski aspekt, a učesnicima su detaljno prezentirane osnove o registru imovine, procedurama održavanja imovine, kritičnosti imovine i planiranju rehabilitacije, procesu revalorizacije i strategiji finansiranja u oblasti integriranog upravljanja imovinom. Pored navedenog, tokom obuke isticao se zajednički pristup integriranom upravljanju imovinom na nivou JLS kroz zajedničku obuku za jačanje kapaciteta predstavnika JLS i JVP/JKP. 

Seminar/obuka je prvi put održana u online formatu i predstavljala je izazov, posebno zbog velikog broja prijavljenih učesnika. Međutim, uz kombinaciju prezentacija, vježbi i kvalitetnih doprinosa učesnika, seminar/ obuka je u potpunosti ispunila očekivanja, što smo mogli vidjeti i kroz vrlo pozitivne povratne informacije.

Pretraga

Najave događaja

Kalendar događaja

Poslovni bilten

Izdvojeni linkovi