Prva osnovna obuka za učesnike Platinum B nivoa SEEAM programa


U sklopu aktivnosti programa „Upravljanje imovinom kroz savjetodavne usluge JVP/JKP u Jugoistočnoj Europi“, u periodu od 08. i 09. 07. 2020. godine održana je prva on-line tehnička obuka na temu „Financijsko upravljanje imovnom– osnovna obuka“.

Na obuci je učestvovalo 10 javnih vodovodnih / komunalnih preduzeća (JVP/JKP) iz Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine. Među predstavnicima iz BiH učestvovala su sljedeća preduzeća: JP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Gračanica, KP „Vodovod“ a.d. Gradiška, JP „Vodovod i kanalizacija“ d.d. Srebrenik i JP „Vodovod“ a.d. Trebinje.

Tom prilikom, angažirani timovi JVP/JKP, predstavnik firme Hydro-Comp i članovi tematskih centara „Aquasan mreža u BiH“ i „UTVSI“ su razmotrili  sljedeće teme: procjena stanja i korisni vijek sredstava, kriva propadanja, unos administrativnih podataka za procjenu sredstava, unos stanja elementa, import informacija o troškovima u biblioteke cjevovoda, te usklađivanje tehničkog i finansijskog registra.

Naredna, napredna obuka Platinum B nivoa za korištenje EDAMS modula za financijsko upravljanje imovinom je zakazana za jesen 2020. godine.

Pretraga

Najave događaja

Kalendar događaja

Poslovni bilten

Izdvojeni linkovi