Švicarska ambasadorica u posjeti Aquasan mreži u BiH


Predstavnici Udruženja za oblasti voda i zaštite okoliša „Aquasan mreža u BiH“ ugostili su švicarsku ambasadoricu gospođu Andreu Rauzber Saxer koja je bila u posjetu Unsko-sanskom kantonu.
Predsjednica Aquasan mreže u BiH, gospođa Vesna Muslić zahvalila se ambasadorici na posjeti i informirala je o historji Udruženja Aquasan mreža u BiH koje je kao neformalna mreža formirano kroz projekat GOV-WADE koji je podržavala Vlada Švicarske u periodu od 2006. do 2013. godine.


Amabsadorica je uputila čestitke Aquasan mreži u BiH na uspješno održanoj 4. Regionalnoj konferenciji Aquasan mreže u BiH pod nazivom „Modernizacija vodnih usluga u BiH“ koja se održala u Sarajevu od 9. – 11. aprila 2019. godine.


Gospođa Muslić je prezentirala projekte koje implementaira udruženje, a posebno je istakla važnost „Platforme za dijalog“ čiji je treći sastanak održan u sklopu konferencije Aquasan mreže u BiH na kojem je razmatran Akcioni plan za provođenje reformi u sektoru vodnih usluga u BiH prema usvojenom strateškom dokumentu (Policy Paper).

 

Pretraga

Najave događaja

Kalendar događaja

Poslovni bilten

Izdvojeni linkovi