Prikupljanje i prečišćavanje otpadnih voda

- najbolja iskustva -


Samo 15% stanovništva u BiH je priključeno na sistem odvodnje otpadnih voda koje se prečišćavaju na postrojenjima za prečišćavanje otpadnih voda (PPOV) od kojih mnoga PPOV zahtijevaju sanaciju i rekonstrukciju.

Zahtjevi domaćih propisa i Europske Unije iziskuju brz razvoj infrastrukture za prikupljanje i prečišćavanje otpadnih voda što podrazumijeva značajna ulaganja u kratkom vremenskom periodu koja se u većini slučajeva ne mogu financirati iz budžeta JLS ili JKP/JVP.

Održivi sistem prečišćavanja otpadnih voda zahtjeva kvalitetnu tehnologiju, opremu i građevinske radove, ali i odgovarajuća znanja, vještine i sredstva za rad i održavanje.

Prepoznajući ovaj izazov i potrebu za njegovim prevazilaženjem, Aquasan mreža u BiH svojim radom daje doprinos unaprjeđenju znanja i vještina u ovoj oblasti u Bosni i Hercegovini, ali i na regionalnom nivou.

Aquasan mreža u BiH implementira, kroz  Regionalnu mrežu za jačanje kapaciteta  (Regional Capacity Development Network ­ RCDN) razmjenu znanja i iskustva među jednakim o uspješnoj pripremi i realizaciji projekata za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda kao i njihov rada i održavanja.

 

Katalog PRIKUPLJANJE I PREČIŠĆAVANJE OTPADNIH VODA - najbolja iskustva možete preuzeti ovdje.

Pretraga

Izdvojeni dokumenti

Najave događaja

Kalendar događaja

Poslovni bilten

Izdvojeni linkovi