Integrirano upravljanje imovinom

Upravljanje imovinom kroz savjetodavne usluge javnim vodovodnim / komunalnim preduzećima u Jugoistočnoj Europi


Svi vodovodni i kanalizacioni sistemi se sastoje od stalnih sredstava. Neka od njih su nadzemna - vidljiva sredstva, a neka su podzemna te nisu vidljiva. Stalna sredstva su često skupa i zahtjevna za nabavku i/ili izgradnju dok vremenom gube na funkcionalnosti i vrijednosti jer sistem stari i propada.

Loše održavanje stalnih sredstava vodi tome da JVP/JKP vremenom teže pružaju odgovarajući nivo usluge dok se troškovi rada i održavanja povećavaju.

Prepoznajući značaj i potrebu za integriranim upravljanjem imovinom, Aquasan mreža u BiH svojim radom daje doprinos unaprjeđenju znanja i vještina predstavnika nadležnih institucija u ovoj oblasti u Bosni i Hercegovini, ali i na regionalnom nivou.

Aquasan mreža u BiH implementira, kroz  Regionalnu mrežu za jačanje kapaciteta  (Regional Capacity Development Network ­ RCDN) program jačanja kapaciteta za integrirano upravljanje komunalnom infrastrukturom i, na taj način, poboljšanje kvalitete  i pouzdanosti pružanja vodnih usluga na nivou jedinica lokalne samouprave (JLS).

 

Katalog Integrirano upravljanje imovinom možete preuzeti ovdje.

Pretraga

Izdvojeni dokumenti

Najave događaja

Kalendar događaja

Poslovni bilten

Izdvojeni linkovi