Druženje s novinarima – promotivni događaj


Udruženje za oblasti voda i zaštite okoliša „Aquasan mreža u BiH“ organizirala je  promotivni događaj za upoznavanje predstavnika medija sa pozicijskim dokumentom Aquasan mreže u BiH po pitanju uvođenja ekonomske cijene vodnih usluga, a u okviru projekta „Podizanje svijesti u sektoru vodnih usluga u USK“ koji podržava Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša USK.

Predstavnici medija Unsko – sanskog kantona, tačnije RTV USK, Radio Bihaća i USK novina prisustvovali su promotivnom događaju održanom 25.6.2021. u hotelu Paviljon, gdje su predstavnici Aquasan mreže u BiH ukratko predstavili rad Udruženja, te Pozicijski dokument i Politički memorandum koji su izrađeni 2021.godine i koji predstavljaju stav Aquasan mreža u BiH prema bitnim sektorskim temama.  Pored navedenog, prezentirani su glavni izazovi i faktori koji utiču na sveukupno operativno i financijsko poslovanje većine JVP/JKP u BiH te zašto nam trebaju ekonomske cijene vodnih usluga. Nakon prezentacije, uslijedila je diskusija predstavnika medija i Aquasan mreže u BiH.

“Aquasan mreža u BiH“ doprinosi boljoj informiranosti i jačanju svijesti korisnika vodnih usluga o ključnim aspektima isporuke vodnih usluga koji utiču na zadovoljstvo korisnika vodnih usluga i njihovu dugoročnu održivost, a u svrhu ovog projekta, i samog događaja Druženje s novinarima, izrađena je i brošura Osigurajmo isporuku kvalitetnih vodnih usluga za buduće generacije.


Pretraga

Izdvojeni dokumenti

Najave događaja

Kalendar događaja

Poslovni bilten

Izdvojeni linkovi