Druženje s novinarima – promotivni događaj


Udruženje za oblasti voda i zaštite okoliša „Aquasan mreža u BiH“ zagovara hitnu izradu i usvajanje strategije upravljanja muljem s postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda (PPOV) u BiH kako bi pomogli u rješavanju problema zbrinjavanja otpadnog mulja. Na ovoj temi je baziran i treći pozicijski dokument Aquasan mreže koji je prezentiran na promotivnog događaju organiziranom za predstavnike medija s područja Unsko – sanskog kantona.

Promotivnom događaju prisustvovalo je 14 predstavnika medija iz 5 medijskih kuća, tačnije RTV USK, FTV, BHRT, Unsko – sanskih novina „Krajina“ i Radija Bihać. Prisutni su upoznati s problemom viška mulja koji nastaje procesom prečišćavanje otpadnih voda, odnosno nepostojanjem strategije upravljanja muljem koja bi definirala sistem upravljanja muljem s postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Isto tako, predstavnici medija upoznati su s načinima odlaganja mulja u državama Evropske unije, kao i ključnim koracima za uspostavljanje sistema upravljanja muljem s PPOV.

Aquasan mreža u BiH, pored zagovaranja za izradu i provođenje strategije upravljanja muljem, provodi i kampanje podizanja svijesti javnosti, te se ovaj događaj organizirao u okviru projekta „Podizanje svijesti u sektoru vodnih usluga u USK“ koji podržava Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva USK.


Pretraga

Izdvojeni dokumenti

Najave događaja

Kalendar događaja

Poslovni bilten

Izdvojeni linkovi