Kako uspostaviti i upravljati učinkovitim trening centrom


Predstavnici Aquasan mreže u BiH uzeli su učešće na regionalnom sastanku na temu “Kako uspostaviti i upravljati efektnim trening centrom”, koji se održao 1. aprila 2022. godine u organizaciji Mreže asocijacija lokalnih vlasti jugoistočne Europe (NALAS) u okviru projekta Regionalna mreža za jačanje kapaciteta u oblasti vodosnabdijevanja i otpadnih voda (RCDN).

Kroz nekoliko sesija, prezentatori iz Srbije, Bugarske, Kosova, Makedonije i Albanije podijelili su svoja iskustva o ključnim lekcijama naučenim osnivanjem i  ključnim faktorim uspjeha u vođenju učinkovitog centra za obuku. Sastanak je okupio 34 učesnika iz 17 različitih udruženja, a sveobuhvatni cilj je bio ojačati kapacitete RCDN partnerskih udruženja za pružanje visokokvalitetnih usluga razvoja kapaciteta.

Projekat RCDN zajednički finansiraju Švicarski državni Sekretarijat za ekonomska pitanja (SECO) i njemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), a kroz saradnju sa projektnim partnerom Njemačkim društvom za međunarodnu saradnju (GIZ).


Pretraga

Izdvojeni dokumenti

Najave događaja

Kalendar događaja

Poslovni bilten

Izdvojeni linkovi