Napredna obuka za Financijsko upravljanje imovnom u okviru projekta SEEAM


U sklopu aktivnosti programa „Upravljanje imovinom kroz savjetodavne usluge JVP/JKP u Jugoistočnoj Europi“, 23.12.2021 godine održana je druga on-line tehnička obuka na temu „Financijsko upravljanje imovnom – napredna obuka“ za JVP/JKP koja učestvuju u Platinastoj B fazi Programa.

Na obuci su učestvovali predstavnici preduzeća: KP „Vodovod“a.d. Prnjavor i JP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Gračanica.

Tokom jednodnevne obuke razmotrene su sljedeće teme financijskog upravljanja imovinom: procjena stanja stalnih sredstava i korisni vijek upotrebe stalnih sredstava, operativno stanje stalnih sredstava i dinamika opadanja funkcionalnosti, unos podataka o funkcionalnom stanja elementa vodovodnog sistema, unos financijskih podataka potrebnih za procjenu vrijednosti stalnih sredstava, uvoz informacija o troškovima u biblioteke cjevovoda, te usklađivanje tehničkog i financijskog registra.

Na osnovu provedene obuke, predstavnici JVP/JKP će uz podršku SEEAM Programa nastaviti da implementiraju aktivnosti SEEAM Programa i specifičnih aktivnosti vezanih za financijsko upravljanje imovinom u svojim preduzećima.


Pretraga

Izdvojeni dokumenti

Najave događaja

Kalendar događaja

Poslovni bilten

Izdvojeni linkovi