Radionica za odnose s javnošću za predstavnike JLS i JVP/JKP


Radionica za odnose s javnošću za predstavnike JLS i JVP/JKP s područja USK održala se 23.11.2021. godine u Bihaću u hotelu Kostelski buk, s namjerom da učesnici potvrde značaj dobre i redovne komunikacije s građanima te spoznaju nove načine i ideje za ostvarivanje te komunikacije.

Događaj je organiziralo Udruženje za oblasti voda i zaštite okoliša „Aquasan mreža u BiH“ u sklopu projekta Podizanje svijesti u sektoru vodnih usluga u Unsko-sanskom kantonu, kojeg finansira Ministarstvo za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo USK, a učestvovali su predstavnici JLS i JVP/JKP iz Bihaća, Cazina, Ključa, Sanskog Mosta, Velike Kladuše i Bosanske Krupe. Kroz prezentaciju Iskustva i dobre prakse u komunikaciji s korisnicima pored komunikacijskih alata i vrsta komunikacije, učesnicima je predstavljeno i kako sistemski unaprijediti odnose s korisnicima i koje su to koristi od strateškog pristupa komunikaciji. Nakon prezentacije i diskusije, učesnici su nastavili s praktičnim radom i u svojim grupama razvili svoju kampanju za podizanje svijesti građana o vodnim uslugama.

Tema radionice je bila Dobra komunikacija s građanima – korisnicima vodnih usluga, a jedan od ciljeva je bio da se u fokus stave važnost i koristi redovne i dobre komunikacije s građanima te zašto je bitno korisnicima usluga objasniti značaj vode i svega onog što usluge vodosnabdijevanja podrazumijevaju.


Pretraga

Izdvojeni dokumenti

Najave događaja

Kalendar događaja

Poslovni bilten

Izdvojeni linkovi