SEEAM – 14. REGIONALNA RADIONICA ZA DIREKTORE JKP/JVP


Dana 15. juna 2021. godine održana je 14. online regionalna radionica u okviru programa „Upravljanje imovinom kroz savjetodavne usluge javnim vodovodnim / komunalnim preduzećima u Jugoistočnoj Europi“ (SEEAM).

Na radionici su prisustvovali direktori javnih vodovodnih/komunalnih preduzeća (JVP/JKP) i direktori za tehničke poslove JVP/JKP iz 4 zemlje koji učestvuju u Projektu (Bosna i Hercegovina, Sjeverna Makedonija, Crna Gora i Srbija), kao i predstavnici nacionalnih udruženja JVP/JKP, donatora i glavnih partnera na implementaciji projekta.

Učesnici radionice su imali priliku da se upoznaju sa rezultatima dosadašnje implementacije Projekta, metodologijom rada, alatima i softverskim rješenjima i planom implementacije Projekta u narednom periodu.

U prethodne četiri godine implementacije Programa, preduzeća koja učestvuju u Programu su postigla veliki uspjeh u kreiranju registra imovine (komunalne vodne infrastrukture), unapređenju procesa upravljanja održavanjem imovine i upravljanja distribucijom – monitoring neprihodovane vode, te su započeli aktivnosti na financijskom upravljanju imovinom. U petoj godini implementacije projekta, preduzećima je omogućeno učešće u Platinum C fazi koja se odnosi na planiranje rehabilitacije komunalne infrastrukture.


Pretraga

Izdvojeni dokumenti

Najave događaja

Kalendar događaja

Poslovni bilten

Izdvojeni linkovi