Uvod u upravljanje neprihodovanom vodom


Udruženje za oblasti voda i zaštite okoliša “Aquasan mreža u BiH” 5. aprila 2022. godine organiziralo je seminar “Uvod u upravljanje neprihodovanom vodom”. Seminar je bio namjenjen donosiocima odluka na lokalnom nivou koji svojim radom i odlukama mogu utjecati na poboljšanje kvaliteta komunalnih vodnih usluga.

Tokom online seminara više od 70 učesnika imalo je priliku da se, kroz razumijevanje svoje uloge donosioca odluke, upozna kako poboljšati učinkovitost vodnih usluga i povećati prihode primjenom praktičnih vještina i suvremenog pristupa upravljanju neprihodovanom vodom u javnim vodovodnim/komunalnim preduzećima (JVP/JKP) na nivou jedinice lokalne samouprave (JLS). Isto tako, kroz prezentacije i diskusiju učesnici su mogli razumjeti važnost razvoja akcionih planova/strategija neprihodovana vode, a na konkretnim primjerima kako smanjiti troškove i poboljšati operativne i finansijske performanse JKP.

Seminar organizira Udruženja za oblasti voda i zaštite okoliša “Aquasan mreža u BiH” u okviru projekta “Regionalna mreža za jačanje kapaciteta za usluge vodosnabdijevanja i odvodnje otpadnih voda“ (RCDN) kojeg zajednički financiraju Švicarski državni sekretarijat za ekonomske poslove (SECO) i Njemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ).


Pretraga

Izdvojeni dokumenti

Najave događaja

Kalendar događaja

Poslovni bilten

Izdvojeni linkovi